De Stichting

De Stichting

De stichting is opgericht in 2017 en draait volledig op vrijwilligers. De doelgroep is heel breed want toegankelijkheid is voor iedereen van belang. Wij controleren openbare wegen en gebouwen en inventariseren knelpunten waarbij we een oplossingsgericht advies uitbrengen. We streven naar een Weert waar iedereen zich begrepen, welkom, omarmd en gerespecteerd voelt. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat we onze vrijwilligers inzetten op projecten die de samenleving kunnen verbeteren.

Bestuur

Het bestuur is het beleidsvormende en beleidsbepalende orgaan van de stichting en werkt nauw samen met de vrijwilligers van de werkgroepen. Deze vrijwilligers worden bij vele onderwerpen betrokken en adviseren en assisteren het bestuur bij de beleidsvoorbereiding en -uitvoering.

De stichting streeft ernaar om transparant te werken naar de vrijwilligers en de inwoners van Weert. Dit zorgt voor meer inzichtelijkheid in wat de stichting doet. Bovendien hebben de werkgroepen een grote mate van vrijheid binnen hun taakgebied en de afstemming vindt plaats door de jaarlijks opgestelde werkplannen van bestuur en werkgroepen.

Momenteel zijn wij nog hard op zoek naar vrijwilligers die interesse hebben in ons team als bestuurslid.

Stichting Toegankelijk Weert is altijd op zoek naar vrijwilligers!

Vrijwilligers

Voel je je ook nauw verbonden met je medemens, wil je graag je steentje bijdragen in de Weerter maatschappij en heb je affiniteit met één van de onderstaande werkgroepen? Meld je dan aan!

De werkgroepen zijn momenteel ingedeeld in de groepen:

  • Toegankelijkheid
  • Scholenproject bewustwording
  • Braille menukaarten
  • Agenda 22

De wekelijkse investeringstijd is ongeveer minimaal 1 uur per week en is heel flexibel in overleg in te zetten.
Wil je vrijwilliger worden, meld je dan aan.

Coördinator

De werkgroep worden aangestuurd vanuit de coördinator. De coördinator is tevens ook een bestuurslid wat ervoor zorgt dat de communicatie via korte lijntjes naar het bestuur gaat.

Deze functie wordt momenteel vervult door de oprichtster van de stichting en begin 2020 zullen er 1 of 2 vrijwilligers mee gaan lopen met de huidige coördinator om uiteindelijk dit werk over te gaan nemen.

Meld je aan als vrijwilliger!

Ik ben geïnteresseerd in

7 + 11 =

Samenwerkende organisaties

De stichting staat in nauwe verbinding met de gemeente Weert, wij behartigen immers de belangen van de burgers van Weert. Om de gemeente zo goed mogelijk op de hoogte te houden heeft het bestuur regelmatig contact over onze projecten en knelpunten die we tegenkomen.

Om zo effectief mogelijk te kunnen werken is het van belang dat de stichting een groot netwerk heeft met andere organisaties. Enkele organisaties waar de stichting al een samenwerking mee heeft zijn bijvoorbeeld:

  1. het VAC (Advies Commissie wonen)
  2. Punt Welzijn (GoedBezig Weert, de vrijwilligers vacaturebank)
  3. Platform Weert in Beweging
  4. het LZO (Lokaal Zorgvragers Overleg)
  5. wijk- en buurtcentra en andere organisaties die ook de belangen van de Weerter samenleving behartigt..